Sunday, 30 September 2012

Selamat Pulang....Wahai Hidayah Zaid ku Sayang TT

Assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh
rakan2 semua......

Pertamanya, marilah kita bersama2...yang membaca coretanku ini..
mensedekahkan bacaan Al-Fatihah....
buat rakan karib seperjuanganku yg amat aku sayangi, Nur Hidayah Binti Mohd Zaid
yang telah meninggalkan kita pada mlm hari Jumaat yang lalu....

~~AL-FATIHAH~~

28 September 2012, Jumaat
Pada hari ni, aku bercadang untuk balik ke Selayang, rumah datukku..
sebab pada keesokan harinya ialah hari majlis perkahwinan abg sedaraku....
dgn berbekalkan niat tersebut....mlm tu aku balik selayang.....
pukul 1 lebih aku dh tertidur.....

29 September 2012
Tepat jam 5.45 pagi, aku terjaga dari tidur, pada waktu tu....subuh tak masuk lagi...
aku perasan ade mesej masuk.....
mesej daripada Tiqah, mengatakn....Hidayah Zaid telah pergi ke rahmatullah malam semalamnya, jika ingin menziarahinya buat kali terakhir boleh la dtg ke rumah selepas subuh.....
aku tergamam??? aku baca lagi mesej tu byk2 kali....Hidayah Zaid??? Hidayah Zaid kwn aku tu ke???
perasaan tidak percaya tu sgt kuat dlm hati ni....
aku terus mesej Tiqah balik...betul ke ni.....
Tiqah balas, takkan la benda mcm ni nak buat main....
seriously aku x tak tahu mcm mana nk describe feel aku waktu tu...
terkejut?? tak percaya?? sedih?? terkilan??? semua ada...
bila tahu je benda tu confirm....terus aku nangis~~~
x la teresak2, tpi.......huhuhu
dlm fikiran time tu....nk jugak lawat Dayah,,,for the last time...
its the last time, after this no more chance to meet her anymore TT
Waktu aku bgn pagi tu...semua org x bgn lagi, 
byk kali aku ulang alik nk kejut mak aku, nk bagitau pasal ni....tpi x smpi hati nk kejut mak aku...
aku nangis smpi pukul 6.15 mcm tu...then aku pergi solat subuh...
tpi dlm keadaan yg.......blurrrr....
aku tanya Tiqah, dia pergi ke??? aku nk pergi tpi transport takde ==
akhirnye lepas solat Subuh tu, mama dh bgn, aku kejutkan....
masa nk try bagitahu mama tu....first skali aku nangis
rasa mcm kelat je kt kerongkong ni nk ckp....
kwn Nurul meninggal dunia...its so hard to admit it, she's gone TT
tpi bagitahu jugak dlm sedu2 tu.....
tpi.....hari tu kenduri kahwin abg sedara aku, jadi mcm mana nk pergi???
mula2 mama mcm x kasi pergi sbb byk urusan kan....
last2 bila aku cerita yg Dayah tu kwn yg jumpa aku kt Alamanda, teman aku beli baju utk reunion hari tu...'
yg ajak dtg hotel tu....terus Abah ckp.....
kalau macam tu, kena dtg la~~~
then aku decide nk pergi jugak, Tiqah and Aiza amik aku kt LRT Setiawangsa....
Oh beb....thank you sgt2 sbb tunggu aku lama giler pagi tadi ==

Sepanjang perjalanan dlm train tu.....asyi teringat kt arwah je...
bila teringat je nangis, teringat lagi nangis....
time dlm kereta nk pergi rumah Dayah, time tu rasa maintain jer....boleh kawal ni....
tpi smpi2 je...dh masuk dlm rumah....
nampak dgn mata sendiri badan Dayah terbaring kaku kt dlm rumah tu....
then i realise....it's true~~ she's gone.....
bila duduk dekat2 dgn arwah masa tu.....rasa sedih sgt....
putih je muka arwah.....

dah baca Yasin semua.....arwah dibawa ke surau untuk mandi and solat jenazah....
time tu kite org semua ikut.....
huhu apa yg paling bagusnya, semua kwn2 Dayah ade...
yang sekolah rendah ada, SAMBEST ada, UIA ada....ramai la..
tpi budak2 sambest mmg aku salute la....rmi yg dtg~~~
semoga tenang roh Dayah tgk ramai org teman dia saat2 akhr mcm ni....

aku stay kt situ smpi la arwah Dayah dikebumikan....
sedih aku tgk siblings Dayah....kalau kite org yg kwn dgn dia, yg kenal dia x lebih dri 8 tahun ni...
rasa mcm x percaya je....
FAMILY DAYAH?? lagi la rasa mcm x percaya je.....
adik Dayah yg last....mula2 dia x paham apa2 pun....bila dh siap kapan semua baru dia perasan, Along dia dh tiada....
huhu sedih sgt TT

Alhamdulillah aku sempat cium arwah....
sejuk je pipi dia time aku cium tu...huhu

Perkara yg aku rasa paling bersyukur pada Allah....sbb aku sempat jumpa dia
2 minggu sebelum ni....time open house Hafizie...
sebenarnye aku pin x sangka leh jumpa arwah kt sana....time tu happy sgt jumpa dia....
huhu still ada lagi gmbar arwah dlm phone aku...
Alhamdulillah tergerak hati nk nk amik gmbar dgn arwah....
Dayah nmpk happy je ==

Tapi sebenarnye perkara yg aku paling terkilan ialah....
aku jarang contact dia, mesej dia...tanya khabar dia....
selalunya dia yg mesej aku....
tiba2 rasa sgt2 terkilan....kenapa aku mcm tu??? kata kwn baik, kenapa x mesej dia???
huhu skrg bila fikir balik, kalau aku mesej dia....dh x de org nk balas....
kalau tweet dia, dia x kan balas jugak....
oh~~~ I miss her so much right now TT

Bila teringat je kt dia....
terus kenangan2 lama menjelma dlm otak ni....
mcm mana kite org dh kenal sejak form1, sama kelas tpi x rapat sgt.....
bila form 2 baru rapat, sbb duduk sebelah2 kot....
time tu rasa mcm rimas dgn Dayah tpi lama2 rasaaaaa rindu sgt kat dia....
time tu la kite org start rapat.......
start cerita2, kongsi rahsia....bila dh x sama kelas time form3...
rasa rinduuuuu sgt kt Dayah......
lepas tu teringat...time Dayah ajak pergi Hotel Hilton, mak dia kerja kt situ....
then jalan2 kt Alamanda, beli baju sama2....aku nk beli baju utk reunion, Dayah pulak x boleh nk dtg reunion time tu....
jalan2 dgn adik2 dia sekali.....
huhu jalan2 kt Mid time aku kt PASUM~~~
tpi kalau fikirkan balik...x byk masa aku luangkan utk dia....
huhuhu....tpi setiap kenangan yg kita ada tu...akan aku simpan KETAT2!!!

Aku tahu....hubungan aku dgn Dayah....
kalau secara zahirnya, org x nmpk pon kite org rapat....
tpi secara batinnya....she is someone special for me~~~
we share secret together....dialah satu2nya yg nmpk jauh, tpi sgt2 dekat di hati...
huhuhu Dayah i miss you~~~~
sorry for not being a good friend to you~~~

kejadian ni membuatkan aku sedar....
kita sering diperingatkan, ajal tu bila2 jer....tak kira usia....
kita tahu.....tpi bila Dayah meninggalkan kta....
dia membuatkan kita sedar, its the reality, its really happen~~~
its too sudden....she's only 20....20~~

if i think about this thing....
IT SEEMS LIKE A DREAM....
BUT IT FEELS SO REAL ==

Ya Allah Ya Tuhanku....
Tuhan yg Maha Pemurah, lagi Maha Pengasihani....
kau tempatkan lah Nur Hidayah Binti Zaid, kawan kesayanganku....
di dunia dan di akhirat....
di tempat hamba2 mu yang beriman dan bertakwa....
amin ya rabbal alamin...

semoga rohnya sentiasa dicucuri rahmat~~~

Dayah.....i will missing u...
who knows maybe it will be my time soon.....
insyaAllah dayah....kita jumpa yeah nnti kat akhirat sana, insya Allah di syurga yg Allah sediakan.....

I LOVE U SO MUCH!!!

Our Last Picture together with Mina~~~~ TT


Wednesday, 29 August 2012

EXO (BAEKHYUN ♥) (post yg penuh dgn pic)

Assalamualaikum.......
hehehhehe hari ni rasa nk spazzing pasal BAEKHYUN (EXO-K) !!!!!
hahahaha

ohhhh EXO debut....ermmmmm
bukan debut la tpi first time dorang buat showcase pada 31 MARCH 2012...
ok basically dorang sekarang berumur 4 bulan la hehehhee....

first time aku tahu pasal dorang....
dorang punye group dikenali dgn M1 !!!
memang desas desus pasal dorang agak tepat la....
terbahagi pada 2, EXO-K dgn EXO-M

cerita pasal dorang ni.....
aishhhh dh dgr dari tahun lepas....
tpi tahun ni baru la nk debut...lama betul....

then, huhuhu TEASER dorang je ade 23 untuk tempoh masa 100 HARI~~~

huhuhu ahli dorang semuanya ade 12 org....
tapi EXO-K, 6 ORG
EXO-M, 6 ORG

EXO-K
Chanyeol - D.O - Sehun - Kai - Suho (Leader) - Baekhyun  ♥

EXO-M
Tao - Chen - Xiu Min - Luhan - Lay - Kris (Leader)

Itulah mereka2 yg saya sayangi....
seriously....aku nk dorang cepat2 la ade variety show....
huhuhu kalau ada mesti best gilerrrrrrrrrrrrrrr ^____________^

sebelum nk upload byk2 gmbar BAEKHYUN~~~
nk upload gambar EXO 12 dulu!!!!
bila dorang semua kumpul BARU BEST!!!!







time kt DISNEYLAND!!!!


AIRPORT??? x pasti kt ne

TRAINEE DAYS maybe....



ok la itu la antara gambar2 EXO~~~

mari la saya beralih ke arah BAEKHYUN PULAK!!!!! hahahahhha
dia sgt la comel...tpi pada masa yg sama.....hensem~~~
kalau nk dgr lagu dorang, dgr la lagu HISTORY and MAMA~~~


















Monday, 2 July 2012

Why Do You Love Me???

Why Do You Love Me????
Why???



Maybe its a lie if i tell you....
there's no rigid reason behind it....
but the best reason i can think now...

it is not because of....
what u have, what u possess....



~but it's because of what u make me feel whenever u are here for me~

Saturday, 7 April 2012

No Need To Judge~~~

Assalamualaikum semua.......

huhuhu punya la lama tak bukak blog ni....
tiba2 nk tulis pasal.....NOT JUDGE kan....

Semua orang tahu kan....betapa kita hidup di dalam sebuah institusi yang tidak adil...
bukannya bermaksud dalam dunia ni keadilan tu tidak ditegakkan tetapi....
di sini saya ingin menegaskan terhadap...
keadilan yg diberikan antara seseorang yang kita kenal terhadap seseorang yang lain...
*faham ke apa point aku ni??*

kalau nak diikutkan sebenarnye.....
hal2 macam ni tak sepatutnya lah aku nk bangkitkan....
maklumlah kalau ikutkan bagi kite org...ni cerita TUTUP BUKU~~
tapi aku nk tulis pasal perkara ni bukan sebab aku saje2...
tapi lebih kurang pada luahan rasa hati....
maklumlah dah lama tak meluahkan rasa hati....
*ye ye je aku ni hihihih =PPP*

mesti semua orang tak faham kan ==
hahahah *memang bertujuan utk buat org tak faham*

why we need to judge someone that we know....they do not do any wrongs???
*faham??? hahahaha*

oklah....meh la aku terus terang....
betul...dalam dunia ni, kta semua tak mampu nk tutup mulut orang2 lain....
but why need to judge them???
bukannya orang tu buat salah pon....
everybody has their own reason, their own perspective....
why we need to judge it.....

huhu yang aku bengang sikit sebab.....
entahla...aku tak pernah la pulak nk judge2 org....
sebab bagi aku.....semua org ada kebebasan sendiri utk diri sendiri kan.....

kenapa kita nk judge....dengan siapa dorang kawan...
kenapa dorang kawan dgn org tu....
dorang tu berpuak2 ke.....
its nonsense ok....kalau berpuak2, memang org2 lain tu semua kita org tak tegur dah...
lebih baik kite org hidup kat dunia sendiri jer....

sometimes before we judge someone....we need to see ourselves....
hakikatnya!!! semua orang macam tu!!!!
semua org ada clique2 dorang sendiri kan......
jgn nk tuding jari kt org lain.....kalau diri sendiri pun mcm tu....
seriously....lain la kalau aku kawan dgn org yg entah2 apa...
nk concern tu tak pe la jugak.....

kita kena la faham.....
kawan ni......memang kita kena kawan dengan semua org...
tapi tak semua kawan tu sekepala....*jgn ckp korang tak rasa benda yg sama je*
ad certain2 kawan je....yg kita boleh percaya....
yang kita rasa dekat dengan dorang.....selesa
yang kita rasa...everything will be ok as long as they are here...

jadi jangan judge orang....
kalau kita tak dapat cari kawan yang macam tu....
jadi jgn judge org tu kalau korang rasa dorang nk tunjukkan betapa kuatnya dorang punya friendship....
sometimes bukannya dorang nak tunjuk....
but people tend to judge them....sedangkan semua tu perkara biasa....

soooo the conclusion....
keep all the things become simple...
dun make it complicated right ^^

Friday, 17 February 2012

Perlu Ke Kahwin Time Study????



Assalamualaikum semua.....

ohhhhh hari ni terasa nak tulis entry pasal benda ni...
eventho aku tahu perkara ni macam...
well lambat lagi kan.....
melainkan bagi org yang dah sampai seru la kan.....

tapi hari ni nk fokus pasal....
KAHWIN KETIKA STUDY~~~

kenapa tiba-tiba aku rasa nak cerita pasal entry ni....
ermmmmmm....basically nye sebab hari tu aku chat dgn kwn aku...
pasal this thing.....

seriously....tak ada salahnya pun kahwin time study....
well its quite good jugak sebenarnye...
tapi kalau org tanya pasal personal opinion aku...
bagi aku.....BAGI AKU LA KAN....
aku x setuju sangat sebenarnye....

ok maybe lah sbb dah di brain wash dgn mak aku selama ni...
dgn mengatakan selepas dapat IJAZAH baru boleh melangkah ke alam baru...
iaitu perkahwinan.....

sebenarnye rasa pelik pulak cerita pasal benda ni....
actually aku berdebat dgn kawan aku...*debat ke??? hahahaha*
dia macam setuju la pasal ni....
while aku sibuk tegakkan yg aku tak setuju...
kenapa???
well ade byk sbb....kenapa aku tak setuju....
actually kita sendiri boleh fikir.....

ok ni mengikut OPINION AKU OK...
sebab2 aku rasa tak payah la kahwin time study....

#1 STUDY~~~
first reason....reason yang paling kuat untuk aku canggah benda ni....
sebab kita tgh study....
sebelum kita fikir nak kahwin, first sekali kita kena fikir PRIORITY hidup sekarang ni...
STUDY VS CINTA.....STUDY VS KAHWIN
korang rasa yang mana lagi penting???
entah la bagi aku study lagi penting....kenapa nak susahkan diri dgn cari tambah perkara lain...
sedangkan lebih baik kita FOCUS study je....

bak kata org takut.....

'Yang Dikejar Tak Dapat, Yang Dikendong Berciciran'

#2 TANGGUNGJAWAB BERTAMBAH
then, tanggungjawab...apabila berkahwin bertmbah la tanggungjawab kita....
perkara yang perlu kita clearkan di sini adalah....
kita kena INGAT....bagi aku la...
KAHWIN is all about RESPONSIBILITY....
dan responsibility ni....bukan nye kita nk pikul sehari, dua hari atau sebulan, dua bulan...
tapi SEPANJANG HAYAT~~~~

1. tanggungjawab sebagai ISTERI kepada SUAMI
2. kalau pregnant....dapat anak tanggungjawab sebagai ibu pulak
3. tanggungjawab sebagai student

yer....aku tahu list nya nampak sikit jer....
tapi apa yang nk dipikul bukannya sedikit.....

#3 IBU BAPA
nak tahu tak......ibu bapa kita jaga kita lama sangat....
aku tahu even after dah kahwin pon kita still boleh balas jasa ibu bapa kita....
tapi kalau kita ni PEREMPUAN...
lepas kita kahwin, kita kene berbakti utk suami kita right....
soooo selagi ada masa untuk kita belajar BETUL2, then bagi mak ayah kita bangga
dgn apa yang kita buat.....
lebih baik la kita berjasa kepada IBU BAPA kta dulu right.....
lepas dah puaskan hati ibu bapa kita...nak kahwin, kahwin la...but after study la..
sbb mak ayah kita pun x nak kita SINGLE selama nya right....

#4 PENDAPATAN
tahu tak......nak jaga anak dara orang bukan senang????
first sekali like aku ckp tadi TANGGUNGJAWAB....
nafkah untuk anak and isteri....cuba kita fikir, kita nak jaga anak org ni...
mcm mana nak jaga kalau duit pun x de, pendapatan semua.....
kita kena ingat tu...takka dah kahwin nk harap duit parents pulak...
kata kehidupan kita......

1. dah la tu family kita, kita guna duit parent kita pulak untuk sara family
2. kita kahwin happy2, tapi parents yg merana sbb sara kita

maybe la....untuk family yg parents sanggup nak tanggung tak apa la...
tapi untuk yg faham2 sendiri la kan.....takkan nak kahwin jugak right~~~

#5 MUDA SANGAT
tak rasa ke awal sangat kta nak kahwin tu.....
bagi yang belajar lambat tu lain lah.....tu macam dah kira cukup umur nak kahwin...
so pemikiran lebih matured jadi bila tanggungjawab bertambah....
dah pandai nak fikir kan mcm mana nak urus....
tapi bagi yang kahwin aroung 20,21,22....tak rasa awal sangat ke???
mak aku cakap, kahwin muda ni bagi mak aku sbb LUST je....
well bagi aku pulak....takut perkahwinan sbb LUST ni tak berkekalan....
yerrr ramai yang kata bagus kahwin awal ni....tpi ikut keadaan la....
kita kan tgh study..lain la kalau dah kerja.....
pastu mak aku kata...kita tgk Rasulullah kahwin umur berapa....25 right....
tu maksudnya, bila umur lelaki 25, time tu dorang dah bersedia....
mental, fizikal semua untuk pegang tanggungjawab sebagai suami dan bapa~~~

*kalau selalu berkepit je??? daripada semak mata baik kahwin.....*
ini ayat biasa ok.....sangat biasa.....
macam aku cakap tadi PRIORITY....
dah tau kan priority kita STUDY....yang menggatal sangat kenapa....
well, kalau dah jodoh tak kemana.....percaya dgn JANJI ALLAH ok....
kawan tu, kawan jugak....tapi tak payah la berkepit 24 jam mcm suami isteri...
ingat PRIORITY~~~

#6 BILA BERPANTANG
ermmmmm.......kalau kerja, kita dapat cuti bersalin tau...
kalau belajar ada??? tak ada kan....kena tangguh semestar ada la kot.....
oleh itu kita kena la fikir jauh ok....


aku tak nafikan.....ramai orang yang kahwin muda time belajar ni...
dapat RESULT GEMPAK2, still dapat DEKAN semua....
sebab bila kahwin, semua dah halal semua....
tapi....tu orang lain....

pernah tanya hati korang....SANGGUP KE AKU???
MAMPU KE AKU??? BOLEH KE AKU???
entah la mungkin bagi aku, aku tak sanggup....
aku rasa study pun dah susah....buat apa la aku nk peningkan kepala dgn kahwin pulak....

lagi satu...dah tahu masalah HATI tu sukar untuk dibendung...
jangan MAIN API....right???
dun worry...JODOH semua atas ALLAH...
just DOA je ok......

tapi ni pendapat aku jer.....
kita kan pendapat lain2....
hehehe ok CHOW!!!!!


salam ^^



Saturday, 4 February 2012

Miss My Diary~




huhuhuhuhuhuhuu

seriously, hari ni not in the mood......
huhu tak tahu jugak kenapa.....

satu je yang aku tahu.....

I MISS MY DIARY!!!!

dah lama tak tulis diary.......

*sigh*

Wednesday, 1 February 2012

Genap Sebulan Arwah Aki Meninggalkan Kami Hari Ini~~~





Assalamualaikum semua....
apa khabar????
huhuhu saya kahabar baik....maklumlah BERCUTI!!!!! hahahaha

anyway sebelum apa2...kepada sesiapa yang baca entry ni...muslim la
minta bacakan AL-FATIHAH untuk arwah aki saya (datuk belah ayah saya)

~AL-FATIHAH~

pertama sekali..apa yg aku nak cakap....
bahawa betapa
ALLAH ITU MAHA MENGETAHUI~
dan perancangannya memang sangat terbaik nak dibandingkan dgn perancangan kita~~

kenapa aku ckp mcm tu???
sebab ketika hari arwah datuk aku meninggal perkara ni...
mcm memberi satu *SPARK* kat dalam otak aku...
serious ckp aku mmg nk update entry pasal mende ni, tapi
sbb exam tak boleh la nak update....

hari tu aku ingat lagi 2 FEBRUARI 2012....
minggu tu, hari khamis aku dah start final exam kt puncak alam sebenarnye...
tapi sbb kakak aku ajak balik sempena new year..ok la
aku balik la jugak~~~ *menggatal kan hehehe*
eventho dah balik mnggu lepas~~

sebelum hari tu dah tanya adik aku, dudul...
betul ke balik asrama hari selasa...dia kata, tanya kat kwn2 dia..
semua x jwb soalan dia...
so kite org pun expect la dia balik selasa tu, as nk hantar aku balik
puncak alam jugak~~~

hari tu patutnya ikut jadual kite org nk bergerak dari KUANTAN mcm around pukul 12 tgh hari cm tu la...
tapi adik aku ni, barang dia x habis kemas jugak...so before zohor..
tpi dah kol 1 cm tu, baru bertolak...
tapi habis la adik aku kt rumah...
kena bebel dgn MAK aku, dgn AKU, dgn KAKAK aku....
kesian dia....

then sampai la TEMERLOH, kat sekolah adik aku...
tgk2 senyap jerrrrrrrr, x de sape pon yg mendaftar..
ye la kan, at least kalau tak ramai pon...
nmpk la meriah sikit kan at least...
tanya punya tanya...rupa2 nya daftar asrama esok,
sekolah bukak lusa~~~~

huhuhu adik aku kena marah lagi kt dalam kereta tu....
memang kesian giler la kat dia....
kite org sibuk la ckp...
'ko ni, sekolah bukak bila pun tak tahu ke....'
huhuhuhu

then mak aku pening sbb nye aku nk exam hari khamis...
jadi dia x nk la hantar aku lmbt2, at least kalau balik isnin ade byk masa lagi nk study kan...
fikir2, tak pe la telefon mak cik aku (cikgu kat sekolah adik aku),
betul ke daftar asrama esok.....
telefon2 memang betul pun....

TAPI!!!!!!
apa yg mengejutkan, mak cik aku time tu kat kampung...
memang semua dah sedia maklum, datuk aku mmg dah agak lama la sakit...
biasa la sakit tua...
datuk aku dah 90 lebih jugak la~~
then mak cik aku ckp, datuk aku time tu mcm dh tenat.....

ok stop sampai situ....kite org pun balik kampung satu family...
sbb temerloh dekat dgn kampung aku....

dekat sini korang nampak tak...ape yg aku nk highlight kan???
first sekali *barang adik aku lmbt dikemas*
second *adik aku tak tahu bila jadual balik sekolah*
third *sekolah adik aku kt TEMERLOH*

ok pasal adik aku kemas baju lmbat....kite org kan
dah rancang nk pergi kol 12 cm tu,
tpi sbb dia lmbt kena bertolak lmbt...
kata kan lah kalau kita org bertolak awal hari tu...
mesti lah kite org akan decide sama ada nk balik kuantan balik..
atau pun terus balik KL hantar aku dgn kakak aku kan...
tapi sbb kite org bertolak lmbt, masa tu..
betul2 time datuk aku baru jer start nak sakit tenat...
nampak tak betapa CANTIKNYA PERANCANGAN ALLAH TU~~

then second, adik aku tak tahu bila balik sekolah....
kalau lah kite org tahu masuk sekolah hari selasa...
mesti hari tu kte org still lagi kt kuantan kan....
KUANTAN ke GUNUNG SENYUM amik masa around dua jam lebih tau
tapi sbb kite org dah terpergi TEMERLOH dulu, jarank tu dh jadi 1 jam jer..
tengok...BETAPA ALLAH TU MAHA MENGETAHUI kan...
plus, adik aku pun dah habis kemas2 barang jadi nnti tak ada la
sibuk2 nk kemas barang kalau kena balik kg hari selasa tu~

third, TEMERLOH, macam yg aku ckp tadi...
jarak time tu dah dekat....
kiranya ALLAH nak memudahkan perjalanan kite org...
agar segera sampai kat kampung...
supaya kite org sempat nk jumpa datuk kita org....

time tu memang aku rasa mcm....
YA ALLAH, betapa mcm indahnya susunan Allah tu....
kta punya la marah2 , rupanya ada hikmah di sebalik semua tu...
aku rasa macam Alhamdulillah, Allah memudahkan kite org...

sebenarnye panjang lagi nk cerita...
nk menunjukkan betapa BERKUASANYA ALLAH tu...
yup, still dalam konteks cerita pasal arwah datuk aku ni...
tapi x per la.....point aku rasanya sampai...

OLEH ITU,
untuk peringatan bersama....
kita jangan pernah merungut ok....atas apa yang terjadi kat kita...
mungkin kita rasa benda tu macam kesusahan, tapi percaya lah..
Allah tu dah ada perancangan yg lebih baik utk kita...

tapi kita kena la berdoa juga kat Allah...
supaya dimudahkan segala urusan OK~~~
tapi seriously, aku takkan boleh lupa kejadian ni....

nak menunjukkan betapa ALLAH TU MAHA MENGETAHUI~~~

ok la sekian dulu.......
chow chow...
salam ^^


Tuesday, 31 January 2012

Contest I Am Malaysian Cool Blogger~~

sila tekan banner ini untuk join contest ok^^



Assalamualaikum semua....
huhu ok sebenarnye aku tgh jalan2 tgk blog orang...
tiba2 ternampak pasal contest ni....
seriously aku tgh cari something utk aku join as....
aku nk update blog ni ok jer tapi selalu mental block kan....
so aku join la contest ni.....

contest dia mudah je.....


Cara-cara untuk join contest :

 Like Fanpages Blog khairina. ' When the Sun goes down ' (wajib)
♥ Follow blog Khairina Hairuddin (suka hati awak)
  Click Churp Churp khairina di sidebar, duit untuk pos kan hadiah.
 Buat satu entry.
 Anda hanya perlu letak banner yang dirrect link ke contest ini
♥ Tag tiga orang rakan anda, pastikan mereka tahu.
 Sudah siap ? Berikan link post di comment entry ini.


untuk maklumat lanjut pergilah sendiri kat link tu ok then join~~~
contest ni cari blog siapa paling simple well blog aku tak de la simple but nice what~~~~ kikikiki *perasan sendiri*

disini saya akan tag :



Saturday, 28 January 2012

Excited Menanti 'Shut Up Flower Boy Band'





Assalamualaikum semua....
weeeeeeeeeee....
cuti2 ni kerja aku depan LAPTOP JERRRRRRR....
hehehe BEST3, dpt usha3 korea dgn leganya kikiki

ohhhh aku tahu pasal DRAMA ni...sejak sblm aku cuti lagi...
SHUT UP FLOWER BOY BAND!!!!!!!
woah sumpah x sabar giler3 ni....
REASONNYE????
hahaha reasonnye simple jer....

L!!!! L!!!! L!!!! L!!!! L!!!! L!!!! L!!!!
KIM MYUNGSOO!!!! KIM MYUNGSOO!!!! KIM MYUNGSOO!!!!
hahahaha....
well, since aku boleh la dianggap sebagai...
die hard fan of INFINITE hehehehe...
*boleh la kan =P *
so tibe2 tertahu la pasal ni kekekekeke....

L yang hensem tu berlakon dlm cerita tu sebagai salah seorg member band EYE CANDY kot...
aku rasa lah.....
dia bukan la hero pertama tapi ok what.....
dah la hensem.....

tapi apa yg tak bestnye...
member2 dia dlm tu....
kebanyakannya tinggi2....
sian L tau!!!! huhuhuhu....
tapi tak pe la dia hensem kan.....
hihihihihihi.....

tapi aku mmg sgt2 tak sabar nk tgk cerita ni....
first air on....

30th JANUARY 2012, next monday!!!!!!!!!

yihha!!!!
dekat channel tvn kot....

TAPI!!!!!
kat KBS pun ade cerita baru jugak....
DREAM HIGH 2....ok la aku nk tgk DREAM HIGH 2 jugak....
tapi sbb ade L dlm drama ni....
AKU LAGI X SABAR DGN SHUT UP FLOWER BOY BAND NI!!!!

hehehehe.....
basically, dua2 drama pun pasal MUZIK jugak kan...
just SUFBB more to BAND, main guitar, drum, semua... *OK I LIKE IT*
while DREAM HIGH 2 , more to IDOL STYLE...
dance, sing....macam tu la....
tapi aku rasa dua2 CERITA PUN DAEBAK!!!!!

tak sabar!!!!!!!!!!

ok la aku nk post la 3 kot teaser SUFBB ni...
huhuhu aku tgk teaser car muke L jer hahahaha.....
*well obviously, org kalau tgk pun mmg nk tgk L dulu.....kikikiki*

heheheh SNEAK PEAK OF L!!!!!

SI HENSEM KIM MYUNGSOO!!!! *ADA STYE KAN*




translation :



Lee Hyunsoo / L

Male, 18 years old, Guitarist of Purifying Eyes (Angoo Junghwa)



“The terminator of chicness. They say he’s a multiplayer that’s loaded with skills on the guitar, singing, and dancing. But he’s a total ice prince… They say there was a kid who froze to death trying to talk to him…”



In charge of chicness for Purifying Eyes. If you anticipated a sweet personality just by looking at his good looks, you’ll be sorry. 

Hyunsoo, who’s already famous in Gaechi-dong as the ‘Ice Prince’! 



Although there are times where the ice prince, Hyunsoo, shows lovely flower smiles, it’s only when he’s together with his sister, who was born in his parents’ later years. 



As Byunghee enters, he feels like his childhood best friend, Jihyuk, has been taken away from him. Although everyone in the band, ‘Purifying Eyes’, is close like a family, he can’t do anything about the sad feeling that comes when even the music talks with Jihyuk are taken away by Byunghee.



Since he received the blood of his parents who are actors on evening stages, he’s perfect at singing and the guitar, but he’s currently being overshadowed by Jihyuk and Byunghee. However, Hyunsoo holds the ambition of surpassing the number one spot in the band and receiving the best honor through music. 



So while his parents are gone tonight, he tucks his younger sister to bed and continues to practice and practice to the point where blisters form.



trans. cr; hyejin @ infinite updates | source cr; take out with full credits






TEASER, TEASER, TEASER !!!!!!!!
















KHAS UNTUK MYUNGSOO!!!!!




OKLAH.....
sampai di sini sahaja......
hahahaha ni sume sbb aku EXCITED SGT NK TGK L BERLAKON!!!!!!
hehehehe

bye~yom ^^

Thursday, 26 January 2012

This World Is Full Of Lies



I’m trying to smile brightly but

I don’t like it
I’m not pretty, I’m not beautiful
Oh oh oh oh x 2

I’m trying to sing but

No one is listening
I’m not pretty, I’m not beautiful
Oh oh oh oh x 2

Why am I this ugly

What must I do for me to be able to smile brightly like you?

I’m getting angry again, why can’t I ever be perfect

I simply put the blame on my ugly appearance in this broken mirror

Don’t look at me, I hate this feeling right now

I want to hide away somewhere, I want to escape
This world is full of lies

I think I’m ugly

And nobody wants to love me
Just like her I wanna be pretty I wanna be pretty
Don’t lie to my face tellin’ me I’m pretty

I think I’m ugly

And nobody wants to love me
Just like her I wanna be pretty I wanna be pretty
Don’t lie to my face cuz I know I’m ugly

Don’t tell me that you can understand me so easily

My ugly and crooked heart may even come to resent you

Don’t force me to talk, I’m not right for you

The cold thorns inside that patronizing gaze suffocate me

Don’t come closer, I don’t even want your concern

I want to leave away to somewhere, I want to shout out
This world is full of lies

I think I’m ugly

And nobody wants to love me
Just like her I wanna be pretty I wanna be pretty
Don’t lie to my face tellin’ me I’m pretty

I think I’m ugly

And nobody wants to love me
Just like her I wanna be pretty I wanna be pretty
Don’t lie to my face cuz I know I’m ugly

All alone

I’m all alone x 2

There is no such thing as warmth

There is no one by my side

All alone

I’m all alone x 2
I’m always alone

There’s no such thing as warmth

Next to my side, there’s not even anyone to embrace me

I think I’m ugly

And nobody wants to love me
Just like her I wanna be pretty I wanna be prety
Don’t lie to my face tellin’ me I’m pretty

I think I’m ugly

And nobody wants to love me
Just like her I wanna be pretty I wanna be pretty
Don’t lie to my face cuz I know I’m ugly

Wednesday, 25 January 2012

Bye Bye SEM 1, Hye Hye HOLIDAY!!!!!

Assalamualaikum semua....
apa khabar....
yer aku tahu, tak ada siapa nk baca aku nye blog ni....
tapi x per la...aku nk tulis jugak....

Huhuhuhuhu dah berhabuk blog aku ni....
memang la nk update tapi....
haishhhh bila nak start type je mesti tiba writing block kekekeke....

anyway.....ALHAMDULILLAH 18 JANUARY 2012,
hari tu....tamatlah sudah pengembaraan aku sebagai...
pelajar SEM 1, FAKULTI FARMASI~~~~
ish2, gembiranya tak terkata....
tapi penyesalannya pun tak terkata ==

MENYESAL??? kenapa nak menyesal pulak....
entah la...
exam hari tu....teruk kut...
entah la x tau nak ckp apa...
kene doa byk2 jer la...

tapi serius kot....
jadi student pharmacy ni sebenarnye..
SERONOK SGT!!!!!!!!
SGT3~~~

Ok, maybe aku ckp best...
sbb aku macam minat la bidang ni...
tapi susahnya...haihhhh x tau nak ckp apa...
walaupun baru sem 1 kan....

kadang2 aku terfikir gak....
antara FARMASI and MEDIC mana lagi susah???
ke DENTIST lagi susah???
huhu tapi aku budak MELTECH mcm susah jugak je...
lagi2 BIOCHEM~~~ aish3....

huhuhu tapi sebenarnye mana2 science pun susah kan...
alih2 jumpa benda yg sama jugak....

tapi yang wajibnye ANATOMY AND PHYSIOLOGY LA KAN~~~
tu mmg, satu bilik aku amik kot...
bezanya dia punya detail jerrrr
kite org belum start detail lagi.....tak lamalagi la kot...
*TAKUTNYE~~~~~~~~*

tapi apa2 pun....SEKARANG CUTI!!!!!
yeah!!!!!!!!!!!!

BESTNYA!!!!!!!
dah lama x layan korea ni....kekekekeke

okla nak chow chin chow la....
kekekekeke

bye~yom ^^