Saturday, 19 November 2011

Bila SPM Datang LAGI!!!! ^^

Assalamualaikum semua.....
apa khabar????
baik??? bagus lah....ALhamdulillah....

hehehe aku??? aku baik jer....
tapi tu la...ade sedikit stress kadang2...well tau2 je la...
time management aku kan TERUK GILA~~~
jadi.....kelam kabut la sikit dalam bab2 exam, study and semua la.....
aku bagus dalam mencari entertainment jer *kekekekeke*

OH!!!!! minggu lepas...SPM 2011 baru jer start kan???
hehehe bila cakap pasal SPM ni....dalam tak sedar dah 2 tahun aku meninggalkan zaman persekolahan =)

SEKOLAH???? serius best.....lagi2 kalau korang jumpa kawan sekepala....
memang ko akan rasa SEKOLAH TU TERBAIK!!!!

ingat lagi...time SPM dulu...nak kata aku struggle...
boleh la...tapi x sestruggle kawan2 aku yang lain la...
tak de la sampai stay up ke apa ke....

tapi ingat lagi...sebb tak habis baca buku SPM....
aku sanggup tak masuk tandas ni...sbb rasa mcm buang masa...'
biarlah tu ditangguh kan...selagi aku x habis baca buku lagi hehehehe
dahsyat tak???

tak de la dahsyaT pon kan...kekeke
saje je nk mengingat zaman2 dahulu...

pastu time dah habis satu paper....bila ade selang lama sikit...
mula lah nak enjoy...
tgk citer HINDUSTAN lagi...hehehe...

pastu main kat PLAYGROUND depan SAMBEST...
amik gmbar kat depan pagar SAMBEST~~~
woah....rindunya zaman2 sekolah....
walaupun belajar susah....kawan2 tetap THE BEST KAN!!!!

hehehe tu jer...sesajer....
kepada adik2 SPM.....
'JAWAB TOL2....
antara hidup dan mati ni ^^

Sunday, 30 October 2011

Susahnya Belajar~~



Assalamualaikum semua...
sebenarnye aku teringin nak update blog...tapi aku kekurangan idea utk
meng'update' nye
takkan nak suruh aku update pasal ANATOMY ke,
or PHARMACY PRACTICE or PHYSICO???

hehehe....
aku pun tak nak post pasal mende tu...
buat assignment anatomy pun malas...
inikan pula nak buat blog pasal pelajaran....
jangan harapla!!!!! hehehehe

SUSAHNYE BELAJAR???
hurm itula topik kita pada hari ni.....
*takpe takde sape pun nak baca hehehehe*

huhu seperti yang anda ketahui...
Alhamdulillah, aku dapat belajar dlm course yg memang aku aim...
dari sekolah menengah lagi...
hanya kerana tak nak amik MEDIC~~ sbb MEDIC sgt la susah...
Alhamdulillah dapat belajar FARMASI~~

seriously...dari mula...dan dari azali...
aku TAHU!!!! bahawa FARMASI sgt la susah....
profesion ni ala2 doktor je sebenarnye....
dua2 pun bermain dgn NYAWA MANUSIA~~~

doktor DIAGNOSE pesakit...
kite org (Insya-Allah) buat ubat utk pesakit....

buat ubat tu bukan senang....
CLEANLINESS. ACCURACY, memainkan peranan penting hehehehehe

huhuhu ni baru SEM1...
baru belajar basic...tapi aku dah start rasa susah...
ok~~~ correction!!!!
aku x pernah rasa belajar tu SENANG hehehehe....

bila aku tgk course plan sem 2. sem3, sem4,.........sem8
mak aih....ape benda la aku kene belajar ni???
tapi yang pastinye...TIDAK MUDAH~~~~

Alhamdulillah...farmasi ni still ade lagi belajar kira2...
walaupun jauh dri MATH biasa...at least i still meet with NUMBERS!!!! YEAh!!!!

hari tu LAB PHARMACY PRACTICE pun dah terkonteng2...
dunno what to do...
Alhamdulillah, ada kakak2 diploma yang sudi tolong kita org...
and budak2 kelas aku sekali la...
TERIMA KASIH BANYAK2~~~




tapi sebenarnye aku rasa....
aku macam x layak je dalam course ni...
maybe sebab tahap kemalasan aku ni tak sesuai dgn pekerjaan sebagai
seorang pharmacist ==

huhuhu aku harap....
jalan yang aku pilih ni....
jalan yang Allah takdirkan untuk aku ni....
merupakan jalan yang betul~~~

semoga Allah permudahkan perjalanan aku...
dan sentiasa buat aku RAJIN BELAJAR!!!!
AMIN~~~~~

bye bye sume~~~~

Wednesday, 26 October 2011

Tiba2 Teringat Cita-cita LAMA!!!! *novelist ^^*



Assalamualaikum semua~~~

hehehe tiba2 rasa macam nk tulis blog pulak...
walaupun tahu x de sape nak baca blog ni, tapi apa salahnya meluahkan rasa hati
kikikikiki....

ohhhhh cerita pasal cita2 lama....
actually bukan la cita2 pon...tapi entah la...
rasa mcm suka nak MENGARANG CERITA ni~~~

bila ingat2 balik, aku start suka nak buat2 mende cam ni sbb aku tgk kakak aku la...
lama2 turun pulak rasa nak mengarang ni kat aku...
first time aku cuba nasib tulis novel ni...
time DARJAH 5!!!!
hahaha mudakan2....
time tu zaman2 tak kenal internet lagi, banyak masa nk dihabiskan...
tu yang banyak masa nk karang cerita tu....kikikiki

tapi sumpah la cakap....CERITA GILERRR TAK MATURED DULU!!!!!
hahaha
teringat pulak ustazah (cikgu BM sebenarnye, tapi kat sekolah aku dulu, sume cikgu pggil ustazah)
aku dulu baca cerita tu....hahaha mesti dia tergelak habiskan~~~
time tu sayang aku pada BM amat la mendalam...
tapi MATH tidak dilupa ya~~

time tu aku cerita pasal budak2 sekolah jugak...aku mmg suka cerita pasal budak2 sekolah ni~~~ hehehehe

then aku teruskan penulisan aku time aku form 2 ke form 3....(cerita baru la kan)
time tu...setiap kali ade aktiviti...
contoh ceramah ke, perjumpaan ke...sebokla aku dgn buku latihan tu
sebab nak tulis cerita...asal boring je aku karang la....hehehe

tapi malangnye penulisan aku time sekolah menengah takde satu pun yg berjaya dihabiskan....
AKU NYE IDEA NI TERLAMPAU BANYAK...
sampai dalam satu masa aku ade idea sampai 3 CERITA~~~
fantasinya, cerita tu mesti la nampak menarik....
REALITINYE??? tu la kekurangan aku...
aku tak tahu mcm mana nk tulis satu perkara yg boleh buat org rasa sama mcm yg aku rasa....
hehehehe

then bila berkenalan dgn BLOG...
rasa mcm ade hati la nak tulis dalam blog kan...
tapi mimpi tggl mimpi je la weiiiii...
aku terlampau addicted dgn KOREA~~~ jadi have no time to visit my blog...
jadi aku pun cancel blog tu....
nnti bila aku ada masa aku rasa cam nk tulis lagi...

sebenar2 nye....
perasaan tu still ade lagi...aku still ade rase nak mengarang...
sebab entah la...aku rasa idea ni tak best la kalau kongsi sorang2 kan...
kalau aku ade PELUANG...aku akan pastikan aku akan karang at least 1 CERITA la...
doakan aku ok^^

Tuesday, 25 October 2011

Puas Ke Kita???

Assalamualaikum....

Puas ke Kita???
puas ke kita dgn hidup ni???
puas ke kita dgn apa yg kita dapat??

bahagia ke kita dgn apa yg kita miliki???
berbaloi ke apa yang kita ada sekarang???

puas dgn hidup ni...
tapi masih ada banyak yang kita nak kan???

kenapa dia ada, kita tak de??
kenapa dia mcm tu, aku mcm ni??
kenapa, kenapa, dan kenapa~~~

Saturday, 1 October 2011

Akhirnye dPT Jumpa MAMA AND ABAH!!!!

assalamualaikum semua....
hehehe
memula kene mark this post...
cause i use APPLE to write this post kekeke...
thanx to abg cepoi ^^

hari ni Alhamdulillah dapat jumpa mama and abah setelah 4 minggu tidak berjumpa...
kalau ikutkan aku nk balik kuantan...
dah la dpt jumpe semalam jer sebb ada program kat puncak alam...
ish3....
no holiday for me!!!!!

esok pagi2 dh kene tolak balik ni....sedih3....
apa la nasib badan kan....

but at least dapat jumpa mama abah...
dpt rasa makan kat umah (umah mak long senarnye)
dpt rasa duduk kat bilik tisur sendiri *gelabah* kah3
best3~~~~

okla tu jer nak ckp...
chow cin cau la beb...
rasa nk men PS3 la...
nak BERKARAOKE!!!!!

Wednesday, 28 September 2011

Sepanjang di Puncak Alam~~~

Assalamualaikum semua....
dah lama gilerr tak belek2 blog ni....
bukan tak nak...bukan takde masa...
tapi entah la...
sebab line x berapa best kot utk tulis blog ni~~~ hehehe

sepanjang di UiTM Puncak Alam???
hurm....ade byk mende yg jadi...

ada best, ada x best...
ade bengang, ade kurang puas hati,
ade happy, ade fun kekeke...

nak cerita semua memang tak leh la utk mlm ni...
tapi apa yg nk diperkata kan...

ORANG2 KAT FAKULTI FARMASI MEMANG BEST!!!!
SPORTING KOT~~~~

hahaha tpi sumpah rasa mcm course ni susah kot...
plus mcm risau glerr nk masuk makmak...

ingat kn amik farmasi dh x payah blajar biology...
sekalinye dtg la adik beradiknye yg bernama ANATOMY~~ HAHAHA

seronok belajar kt sini...
tak seronok sebab jauh jer...kekeke

senarnye hari ni ade INDUCTION DAY for first year~~~
hehehe BEST3~~~

dah la dpt #2 time Explorace...mana la tak best kan hehehehe

lebih2 lagi nnti aku cite lagi ok ^^

Monday, 12 September 2011

First Day as A Degree Student~~~

Assalamualaikum semua hehehehe

sesaje nk update...
sekarang saya berada di UiTM Puncak Alam...
as a Pharmacy Student....kekeke (bangga2)

online pon kat makmal komputer...
sbb wifi dia leceh la...hehehehe...

okla tu je nk ckp....
DEGREE dgn PASUM sgt la lain...
untung ade kwn2 PASUMIAN kat sini yg masih ada utk menemani diri kekeke

wish me LUCK~~~
FIGHTING!!!!!

Thursday, 25 August 2011

Dugaan Daripada Allah : Baik @ Buruk???



Assalamualaikum semua...
apa khabar semua??? sihat2 belaka di bulan Ramadhan yang mulia ni???
harapnye sihat2 la...
jgn jatuh sakit yer....

ok...sebenarnye saya amat malas nk update blog hari ni...
*walopon dalam kepala memang nk update pun kikiki*
tapi setelah mencari inspirasi dengan menjelajah ke beberapa2 blog lain....
saya mengambil keputusan utk tulis entry ni....

Bismillahirrahmanirrahim *dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Pengasihani*

aku dpt idea nk tulis pasal ni sebab status salah seorg dripada kwn aku kt FB...
dia kata.....

' susahnye hidup ni, tuhan bagi macam2 dugaan'

Dugaan, Cabaran, Halangan, Kesusahan, Kesulitan, Kesempitan, Kesukaran...
bagi setiap orang adalah berlainan...
ada org bagi dorang masalah PERGADUHAN ANTARA KAWAN tu dah besar sangat la...
ada orang bila DIA GAGAL EXAM....
ada orang bila RASA TERPINGGIR....

Dugaan ni datang dlm byk bentuk....

Firman Allah S.W.T. dalam Surah Al-Baqarah :

[155] Demi sesungguhnya! Kamu akan menguji kamu dengan sedikit perasaan takut (kepada musuh) dan (dengan merasai) kelaparan, dan (dengan berlakunya) kekurangan dari harta benda dan jiwa serta hasil tanaman. Dan berilah khabar gembira kepada orang-orang yang sabar.

*personally aku sangat suka ayat ni...suka sangat2*

Allah akan uji kita dengan perasaan TAKUT, LAPAR (macam sekarang ni..puasa),
HARTA BENDA (samada kaya atau miskin), KEMATIAN ORANG TERSAYANG, dan REZEKI~~

aku ni memang la tak berapa pandai agama tapi aku tahu...
bila ALLAH beri kita dugaan...itu maknanye ALLAH sayang kat kita...
tak nak ke kita Allah sayang kat kita??? nak kan.....

BETUL!!! aku tak cakap...dugaan tu suatu yang mudah....
tapi....
Allah juga berfirman....

'Patutkah manusia menyangka bahawa mereka akan dibiarkan dengan hanya berkata : "Kami beriman", sedang mereka tidak diuji (dengan sesuatu dugaan)? Dan demi sesungguhnya! Kami telah menguji orang-orang yang terdahulu sebelum mereka. maka (dengan ujian yang demikian), nyata apa yang diketahui Allah tentang orang-orang yang benar-benarnya beriman, dan nyata pula apa yang diketahui-Nya akan orang-orang yang berdusta.' [Al-Ankabut:2-3]

dan juga ini :

'Allah tidak memberi kesusahan seseorang hamba melainkan apa yang terdaya olehnya.' [Al-Baqarah:286]


Ketahuilah bahawa...setiap dugaan daripada Allah itu membawa pada kebaikan...
di samping menunjukkan betapa sayangnya Allah kat kita...
ini juga salah satu cara untuk kita mendekatkan diri kepada Allah...
mungkin bila biasa2 pun, kita dah banyak berdoa dan bergantung harap pada Allah...
tapi bila ditimpa bencana...kita akan reflect balik...
apa SALAH yang kita buat, kenapa aku DIDUGA sebegini rupa???

Dugaan ni boleh jadi....untuk MENGUJI KITA...
dan juga untuk kita fikir SALAH KITA SEBELUM NI...

bila kita diduga mula lah kita cari tempat utk mengadu....
nak mengadu kat kawan...boleh!!! tapi dia x mungkin memahaminya sebagaimana Allah memahami kita kan???

Ingat lah ni....

Daripada-Nya kita datang, kepada-Nya kita kembali...

apa2 pun jadi kt diri kita...
turn back to our CREATOR~~
DIA yang jadikan DUGAAN, dia jugak yang jadikan PENYELESAIANNYA...
tanpa DIA tak mungkin kita dapat cari jalan keluar kan???

sebenarnye dugaan setiap orang ni lain2....
mungkin orang miskin akan rasa....'untung nye orang tu kaya semua boleh dapat, kita apa pun x der'
tapi mungkin si kaya akan cakap....'macam mana la aku nak jaga harta aku ni supaya perompak tak masuk rumah'
TENGOK semua tu ade baik buruk nya kan...

Allah itu Maha Adil...semua yang DIA jadikan ada hikmahnya...
cuma terletak pada kita je untuk memikirkannya....

INGAT!!! tak semua benda dalam dunia ni tak elok....
jadi...motivasikan diri kita ok.....
di samping meminta pertolongan daripada Allah....

oh ye, lagi satu....
kita selalu dengar org akan cakap...
'Sabar la menghadapi dugaan ni ye,'

Aku tak nafikan kita mesti bersabar...
tapi jangan lupa...kita juga kena REDHA...
sbb bila kita REDHA baru la kita dpt bersabar....

ok la....
entry ni utk ingatan aku jugak...
sebab kadang2 aku turut rasa susah nye hidup ni...
kenapa hidup aku x mcm ni...x macam tu...
tapi....aku tahu...
Allah akan memberi kepada kita apa yang KITA MAMPU BUAT^^

Selamat Hari Raya Aidilfitri Semua!!!!
Assalamualaikum =)


Tuesday, 23 August 2011

HATE!!!!!


I HATE YOU....
YEAH YOU....
THE ONE THAT STANDING OVER THERE....

WHY???
DUNNO....
I JUST HATE EVERYONE~~~~ 

BUT ON TOP OF THAT....
I THINK...I HATE YOU THE MOST....
WHO??? ME???

YUP!!! YOU???
YOU....

YOU....
YOU...,
YOU....
YOU....THE ONE...
THAT STANDING THERE...
INSIDE THE MIRROR~~~~

*seriously....i hate everything~~~*

Tuesday, 16 August 2011

AUGUST!!!! My Favourite Month ♥




Assalamualaikum semua!!!!!
Annyonghaseyo~~~~
amacam kehidupan semua orang??? OK or KO???

hehehe entry kali ni nak cerita pasal AUGUST!!!!
AUGUST = 8 (my favourite number ever)

kenapa yer....AUGUST tahun ni sangat bermakna...
and lebih bermakna daripada tahun2 lepas???
jom kite cerita2....tapi drpd perspektif aku jer la...



1. August 2011 - Ramadhan 1432

Alhamdulillah...syukur kepada Allah...tahun ni aku masih lagi dipanjangkan umur...
untuk menikmati bulan Ramadhan yang mulia....
kita start puasa 1 Ogos 2011, Isnin^^

Plus, puasa tahun ni aku dapat berpuasa di rumah....
last time yg aku ingat aku puasa kat rumah time darjah 6 kot *kikikikiki*
time form1, raya baru la cuti akhir tahun....jadi betul2 puasa cukup sebulan kat rumah adalah pada TAHUN INI *pong pong pong* =)

Tahun ni jugak merupakan tahun pertama aku puasa kat KUANTAN...
my new HOME for now == *bunyi macam tak suka je hehehe*
ok la...tpi makanan kat kuantan, sorry nak cakap la...
tak sesedap kat KL~~~ kah3...*jahat gilerrr aku*

aku ingat lagi...time PMR, kite org puasa Ramadhan....
hehehe best!!!! sbb tak payah nak fikir pasal makan...just think about BOOKS AND EXAM!!! good2~~
jadi apa kata kalau ada exam2 besar...kita puasa!!! ok apa....=)




2. Super Junior - Mr. Simple COMEBACK!!!!!

hahaha EXCITED GLERRRRR KOT!!!!
sebab nye time SUJU comeback selalu jerrrrrrrrrrrrr time tu aku nak masuk PASUM la,
nak habis cuti sekolah la....aishhhh~~~

huhuhu 5th JIB ni memang semua org semangat la!!!!
hehehe and MR. SIMPLE DAEBAK!!!! sumpah lagu BEST!!!!
tak suka teaser photos dorang jer...tpi MV DAEBAK!!!! kekeke =))
*happy tahap tak tahu nk ckp apa*

dorang comeback kat MUSIC BANK, 5 Ogos 2011....
semangat aku tengok~~~ hehehe ^^



3. Aku Suka Budak2 LEO^^

hahaha macam ape jer.....

budak2 LEO yang amat2 aku ingat~~~~

1 Ogos - Abang Fadli *cousin*
4 Ogos - Kak Maisara *ex kakak dorm*
8 Ogos - Kak Tasnim *ex kakak dorm*
10 Ogos - Haniz Amirah *my bestie*
11 Ogos - Tiqa Myra *kawan since sekolah rendah ni*
12 Ogos - Fazlyn (Polin) *my bestie*
13 Ogos - Kak Dayang *ex kakak dorm*
14 Ogos - Gong Chan Shik *B1A4*
15 Ogos - 
16 Ogos - Maryam *sambestie*
18 Ogos - Myself and GD *Big Bang*
19 Ogos - Ayun *my bestie*
21 Ogos - Kim Ki Bum *Suju*
24 Ogos - Yesung *Suju*



itu yg aku ingat.....mana2 tertinggal aku update len kali ok hehehehe ^^



4. MERDEKA DAY!!!!!

hehehe itu tiap2 tahun kita sambut....
31 OGOS!!!!! tahun ni merdeka kali ke-54~~~
harapnye Malaysia akan semakin AMAN!!!!
dan rakyat hidup dalam kesejahteraan^^



5. HARI RAYA AIDILFITRI!!!!!

hehehe tahun ni maybe raya 30 or 31 Ogos!!!! best tak2....
huhuhu dah la Ramadhan, Syawal jugak~~~ best3....
tapi tahun ni x best sbb Alang tak balik jer....aishhhh

ok la itu jer la semua yer.....
bye3!!!!!
salam!!!!!

Sunday, 14 August 2011

UGLY^^




Assalamualaikum semua....
apa khabar??? *as usual hehehehe*

utk tajuk post mcm ni....
bagi org yg gilerrr KPOP...mesti dlm kepala otak dorang...
2NE1~~~~ betul tak??? betul tak???

OK~~~~ ding dong deng....memang betul pun....
aku mmg nk share pasal lagu UGLY by 2NE1~~

ok utk pengetahuan semua...aku mmg tak minat 2NE1,
setiap kali dorang perform aku jarang tgk pon, selalunye aku alih tv hehehe
*jahatnye aku*

tapi, setiap lagu baru dorang mesti aku tahu....
TAJUK je la tapi....hehehe

satu hari tu....aku baca status seseorg kat FACEBOOK...
org tu tulis chorus lagu UGLY- 2NE1 ni...
aku baca sekali jer tapi aku terus jatuh cinta....

apa kata korang baca sendiri lirik lagu ni ok~~~~




personally....aku rasa lagu ni amat2 la sesuai dgn aku....

dulu time aku dgr lagu PINK- PERFECT pon...
aku rasa lagu tu pun gile sesuai dgn aku....
hehehe

bagi seseorang, lagu ni mungkin sekadar lagu...
tapi aku rasa tak salah utk aku ckp....
lagu ni umpama menzahirkan ape yg aku simpan dalam hati aku....
aku tak pernah sangka...ade org nk tulis lagu mcm ni...
cumanya....lagu ni tak sesuai dinyanyikan oleh 2NE1, sbb dorang PRETTY~~~ hehehe =P

susah nk zahirkan apa yg kita sendiri rasa kan.....
tapi....entah la....
lagu ni betul2....betul2 sama mcm apa yg aku fikir~~~~
hehehehe.....

try to be me...
then u will understand it~~~ ^^

ok CHOW!!!!!
salam bebeh~~~


Monday, 8 August 2011

Should Or Shouldn't I???



Assalamualaikum semua...
ok aku rasa SEBULAN LEBIH kot aku x update apa2 kat blog aku ni~~~
hahaha ni nama dia demam malas...
dan demam pindah
dari PUTRAJAYA KE KUANTAN~~~

aku entah la...bukan x der masa nk update pun...
tapi tak tahu nk update apa...
and YOUTUBE sentiasa menarik2 ku utk TGK KPOP~~ hahaha
tambah2 pulak dgn COMEBACK SUJU MR.SIMPLE lagi la aku glerr youtube hahaha

ok la...kenapa tibe2 aku tergerak nk tulis entry ni~~~

aku skrg ni tgh gilerrr jugak baca komik online kat www.mangafox.com
terima kasih kepada ATUL ye~~~

OK, baru2 ni aku baca chapter cerita tu pasal GIRL ni CONFESS kat LAKI tu yg dia suka kat laki tu...
tapi dorang dah berjanji takkan pernah ade perasaan LOVE mcm tu
antara dorang...since dorang kecik la~~~

OK point aku sebenarnye....
KENAPA BILA KITA SUKA SESEORANG TU KITA TAKUT NK LUAHKAN???

hehe aku tahu jugak pasal...kalau kita suka seseorg...
then kita simpan sendiri tak bagitahu org...dikira berjihad jugak tu~~
bagus2~~

tapi kita cuba masukkan situasi ni dlm KOMIK ke...
NOVEL ke...dalam DRAMA ke~~~

dulu aku ade amik quote ni,
dia ckp....

Everybody Are Brave Enough To Love But, They Won't Be Brave Enough To Say 'I Love You'

betul tak??? 100% betul kan??? betul kan???
aku sure  x de sape yg deny this thing~~~

Time mula2 aku baca ayat ni..aku rasa...
yer...org tak berani nk confess sbb...
Semua orang bencikan REJECTION~~~
kalau kene reject mesti kita rasa mcm....

LANGIT tu MENGHEMPAP diri kita kan???
perasaan dia seumpama kita GAGAL dlm peperiksaan la...

tapi bila ak fikir2 balik....
kalau org yg kita suka tu bukan la kenalan rapat kita..
maybe betul la...kita akan takut dgn REJECTION tu...

tapi kalau org yg kita suka tu KAWAN BAIK kita sendiri???
macam mana???

bila aku baca komik tu....dia takut nk confess sebab....
MORE THAN REJECTION...
she scared that their relationship will CHANGE~~~ masuk akal tak???
masuk kan....

kene REJECT tu sebenarnye tak pe pun...
at least kita tahu perasaan dia terhadap kita...
samada dia suka atau tidak kt kita...

tapi kita takut...
bila dia reject kita dan serta merta MENGUBAH terus...
HUBUNGAN BAIK antara kita~~~

ayat perempuan tu mcm ni~~~~



'As friends we can always stay together, but should i confess,
he'll dislike me and get away from me~~~'

hehehe ok tu jer aku nk ckp sebenarnye...
bebel mlm2 ni~~~ hahahaa

apa2 pun....mari kita berfikir bersama2~~~ haahah

Sunday, 17 July 2011

Contest Seronoknye Jadi Peminat ! ^^



Assalamulaikum semua~~~
apa khabar semua??? sihat??? *as usual hehehe =P *

Soalan : Ceritakan Keseronokan Anda Selama Menjadi Seorang Peminat~~~

Hurm...firstly, thanks kepada Si Penaja Contest ni~~
kerana berabad la jugak aku cari contest mcm ni...sbb contest ni memang kene dgn HATI AKU~~ hehehe
kalau korang nk join contest ni....
boleh la klik.....


time mule2 baca pasal contest ni....Otak aku penat bekerja...
samada nk pilih between SUPER JUNIOR or BEAST!!! because both of this group brought such a great impact in my life^^
last2 aku pilih dua2...walaupun aku tahu, tuan badan si penaja contest ni tak suke membaca sgt, tapi tgk la aku boleh pendek kan ke tak =P hehe

Aku start minat KPOP since akhir tahun 2007, time tu aku FORM3~~~
first group yang buat aku FALL IN LOVE giler2 dgn KPOP ialah SUPER JUNIOR!!!!
ok seyes ckp, aku mmg benci gilerrr dgn Korea dulu especially KOREAN DRAMA, tapi x sangka kan...aku leh jatuh cinta gila2 pulak dgn KPOP~~~ hehehe ^^
*thanks to SUJU hehehe*


SUJU ALWAYS 13^^




first time aku suke dorang time, aku tgk movie dorang Attack On A Pin Up Boys~~~
OK~~ aku sendiri tak sangka aku nk tgk cerita ni, and aku sendiri x sangka pelakonnye SUJU!!!!
hehehe time aku tgk cerita ni...aku benci glerr kat HEECHUL~~ sbb aku rasa gilerr bapak bajet laki ni, x de la hensem sgt pon....
hahaha tapi lama2...dia la yg jadi BIAS aku~~~ hahaha until now~~~ ^^
walaupun beza kami 9 tahun...tidak mengapa, aku tak kesah =P
umur bukan lah penghalang kami hehehe


will always love him^^

ma big eyes hubby^^


time aku suka dorang ni, x de langsung kwn2 aku yg sokong...
actually sampai aku habis f5 pun x de sape yg minat sgt kt KOREA ni...except ade la kwn2 yg rapat ngn aku..
time tgh EXAM SPM baru la virus KPOP ni meresap ke seluruh warga sekolah aku...
*hehe x de la seluruh, hampir seluruh hehehe termasuk lah budak2 lelaki*

kenapa aku happy time aku minat dorang??? hehehe sebab bila aku tgk dorang, aku rasa macam aku tgk kwn2 aku^^
ok~~~ memang la kwn2 aku tak minat korea tpi setiap ahli SUJU ade keunikan dorang masing2,
mcm kwn2 aku jugak....
perjalanan dorang yang penuh dgn cubaan pada mule nye, then suka duka dorang semua,
mcm reflect balik dekat apa yg jadi kt kite orang~~~^^


hahaha ade nmpk ala2 tak kite org??? =P


lagipun SUJU dapat buat aku senyum and nangis at the same time....
tak de mana2 group KPOP lagi yg boleh buat aku mcm ni....
aku sayang HEECHUL #1 tpi member2 yang lain semuanya #2 kiranya...
without one of them, suju mcm x lengkap la....
aku boleh je tgk mana2 show walaupun tak de HEECHUL...sbb~~~
aku sayang dorang sume....it feels like one big happy family....
and love it how they treat us, ELF like a best friend that will never be apart^^
I'M PROUD TO BE AN ELF since 4 years ago^^!!!!

thanks to TIQAH, DAYAH, and PIKA yang mempunyai rasa yang sama dalam hal2 KOREA ni^^



ok SECOND pasal BEAST!!!!
ni group kedua yang aku sayang mcm aku SAYANG SUJU!!!!
kenapa??? ok ni case special...sbb aku start jatuh cinta sbb aku tgk LIVE PERFORMANCE dorang DAEBAK!!!!
sebab time tu dh nak dekat SPM jadi x dapat la nk update2 sgt pasal KPOP ni setakat tgk MUSIC BANK je la...hehehe
memang time tu aku jatuh cinta dgn dorang tanpa mengenali siapakah mereka~~~

he also got big eyes right^^



first time aku tgk MV BAD GIRL~~~ sumpah aku ckp, org paling dibenci YOSEOB~~~             
sebab dengan rambut blonde dia tu memang mcm nk amik perhatian betulla=='
hahaha hari berganti hari, orang yang dibenci itulah...org yang paling disayangi sekarang~~ hehe
aku ni teruk kan...semua nye nk mcm tu..BENCI THEN SAYANG GLERRR hehehhe =P

BEAST ni...entah la, kenapa ye aku suka??? ok la maybe sebab kecomelan YOSEOB~~
tapi lebih dripada tu, sbb aku rasa kecekalan dorang utk jadi artist kot...
OK, aku admit la setiap artist kpop ni, they got their own story before they debut...
tapi mcm SUJU, sbb dorang group paling ramai dekat KOREA, semua ckp dorang ni x boleh berjaya la, apa la~~~ dgn ACCIDENT yg happen kat KYUHYUN semua....
but bannga dgn dorang, sebab still dapat berdiri lagi after 5 years in this entertaiment world^^

cool right ^____^


Macam BEAST, sebab ramai org ckp dorang RECYCLED ARTIST~~ tak ke menyayat hati tu....
sebab dorang semua berusaha bersungguh2 utk jadi the best among the best kan~~~
and akhirnye, aku tahu PILIHAN group2 yg aku suka semuanya tak salah....
hehehe sekarang BEAST popular sgt kot......

dgn semua usaha keras dorang....THEY DESERVE TO GET IT^^
ingat lagi first time BEAST menang lagu SHOCK kt M!COUNTDOWN, aku nangis kot~~~





Sebab sayangnya aku dekat SUJU and BEAST ni~~~
banyak perkara yang aku tak pernah fikir, aku buat dalam hidup ni~~~
maybe bagi sesetengah org tu perkara biasa...tpi bagi aku tu perkara baru...

sbb aku nk SUJU nye 4TH ALBUM menang dgn jayanya, aku sanggup beli album dorang straight dari KOREA~~~
sbb dah try buat mcm tu kt SUJU, berjangkit la pulak kat BEAST~~~
semua album BEAST aku beli, except BAD GIRL je sbb time tu tak tahu lagi pasal beli2 online ni~~~ hehe =P

OK sebab BEAST jugak, aku beranikan diri nk gi SHOWCASE dorang,
siap aku nyanyi depan pentas lagi sbb nk BERGAMBAR dgn dorang dekat2~~ * ok thanx to angah sebab paksa aku time tu hehehe*
tapi tak dapat pun hehehe~~~

Entah la kalau ikutkan banyak perkara aku buat sebab KOREA...
aku x sangka aku akan MINAT KOREA, sampai jadi mcm ni....
biar la org nk panggil aku FANATIK~~~ asalkan aku tahu apa yg aku buat...
org yg tak rasa, takkan tahu mcm mana penangan kpop ni....
sekarang, lepas aku dah minat kpop utk 4 tahun, baru la kwn2 aku yg lain nk minat~~ *KPOP la*
jadi aku rasa....bukan aku jer yg terjebak dlm virus ni...
MEREKA JUGA!!!!! Hahahaha!!!!

dengan ini saya akan tag :

Thursday, 7 July 2011

SHOWDOWN 2011 : FINAL!!!!!


Assalamualaikum semua!!!!
apa khabar???
*well intro aku selalu sama kan...ape la nasib badan hahaha*

hari ni aku EXCITED GILERRRRRR!!!!
kenapa???? SEBAB SHOWDOWN 2011!!!!

Sumpah...bagi aku...
showdown utk season ni kira...showdown sesi balas dendam aku la...
sebab tahun lepas...aku excited glerr nk tgk SHOWDOWN sbb aku
suka la tgk DANCE2 CREW NI~~

하지만....aku x dpt tgk!!!!!
wae??? wae??? wae???
sebab showdown start around April mcm tu~~
MAY.....aku dah kene masuk PASUM~~~
memang time tu aku frust glerrr la...
aku paling ingat.....

WAKAKA CREW, GILLER BATTLE CREW, FLOOR FEVER,
HMC PHLOW~~~ 








tapi ade satu crew tu aku SUKA GLERR3~~~
root dorang SHUFFLE~~ tapi!!!!!! aku lupe la nama crew dorang...
SORRY SGT2~~~  *hehehehe*

kira TAHUN NI~~ aku memang bertekad...
tak nak lepas SEMUA SHOW la~~~

as conclusion~~ AKU RASA TAHUN NI NYE CREW...
TERBAIK ARRRRRR!!!
semua memang power2 ar...memang la..x konsisten setiap minggu
tapi kira semua layak masuk showdown la...

CREW2 UTK FINAL PUN TERBAIK!!!!
ROKUSTEP, HMC PHLOW, ELECOLDXHOT, BOUNCE STEPPERZ!!!
memang TERBAEKKK ARRR~~~












secara jujurnye...aku peminat ROKUSTEPS!!!
hahaha kenapa??? kenapa???
entah aku pun tak tahu kenapa....
sebab dorang nmpk best kot...

sepanjang perjalanan aku tgk showdown ni...
x leh nk dinafikan la ROKUSTEPS agak kureng...
tpi ENTAH ARRRRR....
sejak minggu nk last2 tu...tibe2 dorang nampak macam power glerrr
paling penting ENERGY LEVEL dorang TERBAEKKK~~~
LOVE ROKUSTEPS!!!!

HMC PHLOW LAK~~~~
hehehe aku memula x berminat sgt ngn dorang...
kenapa????
sebab aku dh tgk dorang time SEASON 1, aku cm x puas hati la..
hahaha
tapi lama2 tgk...POWER SIOT...
memang genre aku...sbb aku xske B-BOY. aku more to shuffler...
tpi dorang mcm more tu DANCE la kan...so aku suka la...

ECX!!!! jgn ckp la...aku mmg minat dorang~~~
minat2 tu minat tpi tetap RKS AND HMC la~~~
PERFORMANCE dorang....memang DA BEST!!!
syncronize tu yg penting...pastu dorang mcm serius la...

mcm HMC, time perform dorang mcm main2...
tapi POWER!!!
kalau RKS, aku suke tgk BATTLE DORANG~~~ sumpah BEST~~
dorang mcm...IDEA tu mencurah2~~
BATTLE buatkan dorang bertahan, tpi lama2...PERFORMANCE dorang pun ikut BETTER AND BETTER~~ hehehe

Hari ni FINAL!!!!
ok secara jujur...aku memang leh agak la...
RKS dgn BOS akan tersingkir awal...
sbb well all MALAYSIAN KNOW the battle is between ECX vs HMC right???

ALL OF THEM ARE GOOD!!! indeed REALLY3 GOOD~~~
tapi kalau consider VOTING...
between HMC dgn ECX je...sbb FANS dorang ramai woo!!!

huhu THE WINNER IS............ECX~~~
sebetul2 nye...aku lagi suke HMC menang la kan...
hehehe....
seriously...first time aku tgk HMC battle dulu sbb bottom 4..
aku rasa dorang x power....

tpi MLM NI!!! 
the are AWESOME!!!!
kira ECX cam kalah la jugak...
dulu aku x ske tgk BATTLE...tapi skang suka glerr kot...
sbb mende tu on the spot tpi dorang boleh sync glerrr

I LIKE IT!!!!!!!

sekian daripada saya....
yang boleh la jugak dikatakan...
HARDCORE kepada SHOWDOWN~~
walaupun saya tak VOTE sape2~~~ hehehe

STREET DANCING ALL THE WAY!!!!
i love seeing people DANCING in GROUP!!!!

waccha!!! CHOW!!!!

p/s: dlm HMC aku ade minat sorang member dia...hehehe =P

Tuesday, 5 July 2011

This Is My Wish for Myself^^


because with this wishes...
i hope u will be a better person^^

Monday, 4 July 2011

Don't Be My Friend^^

don't be my friend...
because u will grow to hate me after that~~

so...it will be better
if we are not even a friend^^

*random post~~~

Friday, 1 July 2011

When You Feel Like......Crying =(



Assalamualaikum semua~~~

hehehe aku selalu, nk tulis lain..
tapi lain yg ditulis~~~ hehehe
apa salahnye kan~~~

sebenarnye~~~
post ni pasal apa yeah~~~

hehehe aku tahu...korang ni mesti la..
ada masa rasa mcm down glerrr...
rasa mcm nak menangis~~~~
rasa mcm semua benda dalam dunia ni tak kena~~~

kadang2 rasa mcm diri tak berguna ke....
heehehe....mcm jer ok~~

ade org....
bila dia rasa NAK NANGIS...
dia suka dgr lagu2 ceria...
supaya dpt mengembalikan semula MOOD HAPPY =)

tapi aku sama mcm Hyuna (4Minute)...
bile aku sedih...aku lagi suka dengar lagu sedih....
entahlah....sebab rasa lagi senang daripada dgr lagu2 yg happy go lucky~~~
lepas dah habes tangkap leleh, baru lah kite dgr lagu HAPPY!!!!!

hehehe ni cadangan jer,,,,
selalunye aku dgr LAGU2 KOREA~~~
kadang2 LYRIC lagu tu bukannya sedih pon...
tapi sbb rentak dia sedih~~~ kita rasa mcm....
best jerrrrrr dengar~~~

Antara Lagu-lagu Yang Tercalon =)


sebenarnye banyak...tpi aku sendiri susah nk senaraikan~~~
kalau korang berminat boleh lah dgr lagu2 di atas...
aku dh sedia kan LINK pon^^

p/s: sebab aku buat post ni~~~ habes sume lagu tu aku dgr balik~~~ hehehe
      memang best dgr lagu2 sedih ni^^

Wednesday, 29 June 2011

Nak Post Video JERRRRR~~

Assalamualaikum semua....
hari ni aku x der mood nk tulis BLOG~~~
tapi aku tetap nk update kah3~~~

jom tgk VIDEO YG AKU TGK SELALU2 NYE~~

1. Boyfriend-Boyfriend
    Member- 6 orang (Donghyun, Hyunseong, Jeongmin, Youngmin and Kwangmin (Kembar!!!!!!!), Minwoo)
    Entertainment- Starship Entertainment


ok bias aku dalam ni

JO KWANGMIN!!!!!!!!!! JGN AMIK TAU!!!!

2. B1A4- Only Learnt Bad Things^^
    Member- 5 orang (Jin Young, CNU,Sandeul, Baro, GongChan)
    Entertainement- WM Entertainment

ok lagu ni sgt sweet kalau korang tahu subtitle nye~~~ huhu perlu ke aku post???
aku post MV dulu la....



ok!!!!
aku nye bias dalam ni pulak JINYOUNG!!!!! jgn amik tau.....(mcm la korang kenal hahahaha)

3. M&D- Close Ur Mouth

    Member- Heechul (Suju) ngan TRAXX (x ingat nama)
    Entertainment- SM Entertainment



lagu ni seronok dgr...MV pun best nk TGK!!!! hahahaha
AKU SUKE HEECHUL YE!!!

Tuesday, 21 June 2011

Bila DEMAM Menyerang Diri>< hehehe



Assalamualaikum semua....
huhuuhu

sebenarnye mende ni...cerita biasa je~~~
kah3 saje nk buat jadi PERKARA BESAR~~~ hehehe =P

huhu mana la aku tahu....hari ni (20 Jun 2011)
aku bakal jatuh sakit...tpi mcm x de solid reason je nk DEMAM tiba2 hehehe...

memandangkan aku berniat utk puasa sunat semalam....
jadi aku sesaje TAK TIDUR mlm tdi...ye la kan...
aku kan nak GUARD rumah aku...sbb abah tak de kt rumah...
alang2 boleh la terus SAHUR kan....

huhu aku sahur mkn roti TWIGGIES dgn air twister: oren,
sumpah aku ckp MALAS glerrr nk gi minum air putih, sbb aku memang dah tahap ngantuk glerrr
time pukul 5 lebih tu~~~
aku tahu je, hari ahad tu aku x byk minum air putih pun...
tapi lantak lah...mcm x biasa puasa kan hehehee

tgk2, aku bangun around kol 11 lebih,
aku mcm entah la...x bersemangat sgt la...badan rasa berat2 jer...
huhu sah la tu nk demam, tpi kuat kan diri jugak la..
turun bawah gi tgk cite COFFEE PRINCE hahahaha =P
tapi sambil BERBARING la.hehehe

dah habes tgk cerita Coffe Prince kol 1 mcm tu...
aku naik atas...AKU TIDUR LAGI~~~ hahaha
drpd otak aku ckp nk bangun pukul 1.30...
terus berlanjutan ke pukul 2.00....then 2.30
last1 aku bangun pukul 3.30 sbb pikir nk kene solat ZOHOR je~~ haish...
sepanjang hari ni kerja aku BARING ngn TIDUR je~~~
nak online kt LAPTOP pun x larat...
sebab badan panas2 je...then berat2...mana larat nk duduk hehehe

kalau ikutkan...dlm famili aku..
aku la SISTEM IMMUNITY nye paling KUATTTT~~
haish tpi kalau dh nk demam nk buat mcm mana kan....
tapi aku ni ade mslh perut sensitif la hehehe...

aku rasa ni mesti sebab penangan group BOYFRIEND  la ni~~~
hahaha tak pasal2...aku salahkan dorang lak~~~
mimpi pasal dorang malam semalam pun...
boleh demam ke aku~~~ haish~~~

tpi aku teruskan jugak puasa...
ye ar x nk aku bukak puasa...mak aku ckp...dehydrated kot
sbb kurang minum air...time berbuka pun x der mood nk mkn...
sedangkan lauk sedap kot....

lepas buka puasa..terus mkn PANADOL 2 biji~~~
then TIDUR LAGI!!!! for two hours!!!!!
time tu dah mula badan peluh2 sume...SIHATLAH AKU!!!!
hahaha....Alhamdulillah^^
bangun2 terus gi tgk MUSIC BANK~~~ hahaha

tapi x larat kot....sbb badan panas2...
seluruh badan berat2~~ haish....
memang aku x ske DEMAM!!!!

hahaha sesaje nk cerita....
sbb kenangan kah3~~~ =P

Monday, 20 June 2011

ABAH!!! You Are The Greatest Dad EVER!!!! ♥

Assalamualaikum semua!!!!
apa khabar??? baik??? dah makan???
*opsss mlm2 ni mana elok makan hehehe =P*

huhu sebenarnye kan...aku sendiri tak pasti...
hari bapa hari Sabtu (18 Jun) atau Ahad (19 Jun) hari tu hehehe...
maafkan Nurul ye ABAH!!!!

kalau betulla hari SABTU hari BAPA!!! memang sumpah la aku sgt bersalah...
hari JUMAAT tu baru je balik dari KUANTAN menuju ke PUTRAJAYA~~~
kalau ikutkan mmg aku ingat gilerr2 kot minggu ni Hari Bapa...tetapi...
kepala otakku yg penuh dgn perkara yang berkaitan
dgn KELAS KERETA ku...
langsung pagi2 bangun tu memang x ingat langsung pasal hari bapa...
lagipun aku memang ingat HARI BAPA hari AHAD~~~
bukan HARI AHAD KE????

hehehe lepas balik dri blajar kereta....
dah tidur2, tgk internet semua....
pastu bersedia la utk pergi KENDURI rumah makcik aku....
KENDURI NAIK RUMAH~~ mcm tu la...
sekali dgr kt RADIO ERA...suruh sampaikan ucapan HARI BAPA~~~

OPSSSS baru ingat HARI BAPA!!!!! >< hahaha
time tu baru la aku wish ayah ku....
SORRY ABAH!!!! hahaha tapi mcm biasa la mana ada apa2 yg special pun aku akan buat...
HARI IBU hari tu pun sama kah3...
saya memang anak yg teruk hehehe~~ =P

Sempena HARI BAPA buat diri ku untuk kali ke-18~~
saya ingin mengucapkan BERBANYAK2 TERIMA KASIH...CHEONGMAL KAMSAHAMNIDA
kepada ABAHKU, Baharuddin Bin Ahmad....
kerana telah berhempas pulas membesarkan diri saya yang banyak kelemahan ni...
bukan saja kelemahan malah, banyak karenah, *tapi rasanye aku antara anak yg paling carefree hehehe*
Terima kasih juga, kerana berjaya mendidik kami semua (along, angah, alang, Nurul, dan Dudul)
baik dalam bidang AGAMA mahu pun AKADEMIK~~~
selain itu...terima kasih juga atas semua yg ABAH dan MAMA dah lakukan utk kite org...
KASIH SAYANG IBU BAPA mmg takkan terbalas oleh seorang anak~~~~
TERIMA KASIH ABAH!!!!
SARANGHAE!!! 

ok la ini nama dia luahan perasaan pulak ~~~

serius aku cakap...aku SANGAT3 berterima kasih kat ABAH sebab tak pernah goyah...
untuk menyekolahkan kite orang semua kt SEKOLAH AGAMA~~~
biar lah org nk ckp, kt sekolah biasa pun ada didikan agama...
tpi abah dgn mama sanggup sekolah kan kite org kt sekolah swasta..
semata2 utk pastikan kite org dpt didikan agama yg SEBETUL2 NYE~~~

aku ingat lagi....mak aku ckp...
'Mama tak boleh nk ajar agama dgn sempurna, sbb tu Mama hantar belajar kt sekolah agama'...
kite org belajar dari pagi hingga petang~~~ kira mcm sekolah integrasi la
nama je sekolah swasta, tapi keadaan sekolah tu bukannye GRAND pon...tpi
dalam hati aku tetap grand jugak...sbb kalau aku x sekolah kat situ...
tak tahu la apa aku akan jadi kan sekarang^^

huhu perjalanan kite org x berhenti sampai situ je....
sampai sekolah menengah pon kite org still sekolah agama~~~
biar lah orang lain nk belajar kt tempat lain...tpi mak ayah aku ckp...
buat apa DENGAR CAKAP ANAK~~~ utk kebaikan kita...
apa salahnye masuk sekolah agama kan~~~
*tapi tak pe, aku x pernah rasa pon itu satu paksaan =) *

huhu walaupun sekolah agama...tpi perangai mcm budak tak betul gak *hehe*
aku mengaku la, aku dulu sekolah rendah solat x penuh, x pakai tudung pun~~
tapi Alhamdulillah sbb kita dah ada asas awal time sekolah rendah~~~ akhirnye mende tu melekat jugak...
aku harap dgn pengorbanan MAMA and ABAH ni, mereka akan terlepas kat akhirat nnti...
dgn alasan BERJAYA memberi PEMBELAJARAN yang sepatutnye kt kite org...
sekarang ni semua terletak kt kite org nk IKUT ATAU TAK KAN???



selain tu.....terima kasih jugak kat abah...
sebab x pernah buat kite org rasa susah~~~
bukan lah x pernah...i mean ayah aku selalu ckp...
BELAJAR je...tu kerja korang...x payah risau pasal duit...
tu semua kerja MAMA dgn ABAH~~~
jadi sedikit sebanyak kite org x de la risau nk belajar....
tapi KAMI sebagai anak yang baik....akan cuba meminimumkan penggunaan duit hehehe =P
DAN BELAJAR BETUL2!!!!

Abah pun tak pernah kedekut nk belikan makanan utk kite org...
hahaha sbb tu BESTTTTTT pergi Carrefour dgn ABAH!!!
hahaha tpi sbb aku ni bukan jenis yg memilih...makan APA2 PUN X PER!!!! hahaha
sebab tu aku tak meminta sgt~~~ hehehe
*senang pe dpt anak mcm aku....hahahha*

selebihnye...biarlah diri aku sendiri je yang tau....
tapi ala2 sama je dgn korang~~~

huhu saat2 macam ni, mesti teringat kata2 PROF. SAHAR~~~
Prof, kata....pengorbanan IBU BAPA dgn ANAK tu lain sgt2...
sebab IBU BAPA berkorban utk menjaga ANAK supaya dia HIDUP~~
walhal ANAK2 jaga IBU BAPA yang akan pergi nanti...*ni je la ayat paling ok aku rasa*

jadi renung2 kan lah...
nak mendidik kita ni bukan senang.....
betulla org kata...MAK AYAH nak jaga 10 ORANG ANAK no problem...
tapi sorang anak nk jaga MAK AYAH pun susah....
huhu aku harap aku bukan mcm tu la *nauzubillah*

bila pikir2 balik...bila kita mintak apa2 kat mak ayah kita..
tak de dorang kedekut nk bagi kan...dorang turut je...
tapi bila kita dah besar nanti, nk bagi mak ayah kita duit sikit pon berkira2 *huhu ada mcm aku tak????*
*doa2 la tak*
memang la bukan DUIT yang mak ayah kita harapkan...tapi KEJAYAAN kita...
dan KASIH SAYANG kita...tapi sape boleh jamin kt aku dia boleh duduk dgn mak ayah dia
24 JAM bila dah besar nanti???
mak ayah kita besarkan kita DGN DUIT and KASIH SAYANG tau~~~
jadi, ape la salahnye kita balas budi dorang~~~

huhu lagi2 kalau mak ayah kita still hidup ni...
grab all the chances untuk buat baik kt dorang *tpi seyes aku ckp, aku mmg ank yg teruk*
aku ni dah la pemalas...mak ayah aku suruh wat kerja pon suka dalih2...
haish ni utk peringatan diri sendiri ni....
sbb takut...nnti x sempat NAK BERBUDI!!!!

huhu okla sampai situ jer la...
aku tahu korang pon pandai2 kan....
mesti boleh buat kesimpulan sendiri~~~

SELAMAT HARI BAPA!!!!!!
assalamualaikum^^





Thursday, 16 June 2011

Review: Paradise Ranch^^



Assalamualaikum semua...huhu such a long time,
tak update blog aku~~~ dah lebih setengah bulan kekekee...
hahaha maklumlah...org busy ni...
ulang alik dari PUTRAJAYA ke KUANTAN~~~ hehehe *bunyi x puas hati =P *

ok la memandangkan ulang2 alik ni...
memang la susah nk access internet...
jadi, itula gunanya DRAMA2 KOREA yg aku dload bagai nak rak...
tapi x tgk2 sampai skang~~~ hheheeh

sebenarnye percubaan pertama aku...cerita JUNGLE FISH 2~~
sbb cerita tu pasal budak2 sekolah...aku suka cerita pasal sekolah...
cause...sekolah tmpt yg paling best after HOME~~~ hehehe
university mmg la best sbb bebas...tpi kalau bebas...
mana ade keseronokan??? kan?? kan???

tapi REVIEW utk JUNGLE FISH 2 aku wat len kali ok...
aku wat cerita ni dulu....
PARADISE RANCH!!!!

ok...first aku tertarik nk tgk citer ni sbb SHIM CHANG MIN (DBSK) hahaha
aku mmg mudah tertarik dgn HERO2 HENSEM^^
hahaha dia merangkap pakwe aku jugak pe...hehehe =P

then, aku suke sbb cerita ni pasal CINTA DRI SEKOLAH~~~
aku aku ngaku...aku amat suke cerita org yg bercinta dri zaman CINTA MONYET~~
sbb aku rasa...x semua CINTA MONYET tu takkan berjaya kan...pandai2 la nk jaga hubungn korang^^
oleh itu...saya suka kan nilai LOYALTY DLM cerita ni^^

third, sbb cerita pasal KUDA!!!!
hehehehe aku mmg suke binatang!!!! basically aku suke BUTTERFLY...
tapi kalau binatang besar2 sikit...aku paling suka HORSES!!!! especially PONY!!!!
hehehe tpi aku tak rasa aku tahan untuk mengadap tahi mereka tiap2 hari hehehe =P

baiklah...itu ada la sbb yg paling munasabah~~~ hehehe

hahaha Gambar Kahwin dorang~~



cerita ni pasal percintaan HAN DONG JOO (Shim Chang Min) dengan LEE DA JI (Lee Yeon Hee) 
yang telah mekar since dorang kat MIDDLE SCHOOL lagik~~~ hehehe then dorang mintak kahwin time umur dorang 21 and 19~~~ (awal glerrr kan???) then...after 6 months, dorang DIVORCED~~~ (sedih glerr..aku glerr nk tau nape dorang divorced dohhh)

dorang divorced sbb sibuk dgn HAL MASING2??? mcm tu la...
sedih kan....but at least bukan sbb salah seorg curang kan??? kalau curang mmg la aku x leh terima....
nak dijadikan cerita...SELEPAS 6 TAHUN TERPUTUS HUBUNGAN...
mereka bertemu semula di AUSTRALIA...dgn sebab yg sama, untuk MEMBELI VOLPONY~~~ (hahaha nama kuda...kekekeke)

cerita ni panjang...tpi aku suka la....
sbb aku suka tgk cinta bersemi antara org yg bercinta sejak kecil~~` kekekekeee...

aku REKEMEN cerita ni....
cerita ni bukan semuanye pasal LOVE...well kalau korang ni jenis yg tgk cerita korea...
dorang bukan nye jenis yg suka cerita pasal LOVE semata...
dorang akan masukkan elemen2 lain...mcm CAKE ke, ROYAL FAMILY, PASTA, or SINGING~~
mcm dalam cerita ade elemen RANCH or FARM~~~
cerita pasal kuda kan~~~ hehehe and also BUSINESS sbb Dong Joo bukak resort...

selain tu...dia jugak tunjukkan kecantikan PULAU JEJU kt kita...
bagi aku org m'sia ni mmg kagum glerrr la....
sbb LAWA kan....memang serius lawa...tpi negara kita apa KURANGNYE KAN??? =)

penyampaian cerita ni ok la~~~ kalau tak, takde la aku gila gak dgn cerita ni kan~~~
dlm cerita ni byk pasal COMPLICATED RELATIONSHIP~~~
bout divorced man, divorced woman, one sided love, cinta yg kian pudar, cinta yg terhalang~~~ hahaha
(lawak3)

tapi kalau korang tgk cite ni....bagi aku la...
cerita ni pasal KAHWIN MUDA kan???
huhu semua org ade pendapat sendiri...termasuk AKU (tunjuk ibu jari kt diri sendiri ^^)

mak aku ckp....selalunye budak2 yg kahwin awal ni...nafsu je...
ok aku SETUJU TU~~~
memang ade setengah org ckp...buat apa nk tunggu lama2, kahwin muda lagi bagus tak buat dosa...
hehehe ITU BETUL JUGAK~~
so...we can control ourselves right???
dah tahu diri tu selayaknye utk STUDY dulu...lebihkan la STUDY anda...
betul tak??? kenapa nk gatal2 kahwin...
tak lari gunung yg dikejar...

lagi satu...mak aku ckp Rasulullah kahwin umur 24...
ape kaitannya??? mak aku kata, tu maksudnye...time tu la paling sesuai utk kahwin..
time tu kita dah ready baik FIZIKAL maupun MENTAL^^ especially for guys out there~~ hehehe
betul pe mak aku ckp....
kadang2 kahwin muda ni sbb nafsu je...tpi aku x kata salah kahwin awal...
bagus jugak...mengelakkan maksiat....
tpi fikir la...kalau kita sendiri tak mampu nk sara hidup kita..
cmne nk sara anak dara org wei~~~ hehehe....

itu sbb la dorang CERAI after 6 months...sbb masing2 tak matured lagi...
tapi lepas 6 tahun...dorang suka sama suka balik....KALAU ADE JODOH...TAK KE MANA KAN??? hehehehe

sudah la tu berceloteh....
enjoy la dohhh cerita ni....
di samping menambah ilmu pengetahuan tentang KUDA^^

other photos------->